مواد لازم:

 

گوشت ( انتهای ضخیم فیله گوساله ) 400 گرم

کره ( یا روغن) 75 تا 100 گرم

نمک و فلفل به مقدار لازم

 

طرز تهيه :

ابتدا گوشت انتهای فيله گوساله را از فيله جدا می کنيم . جهت طبخ بهتر می توان آنرا قبضه کرد . بهتر است در تهيه شاتوبريان گوشت آن بيات شده باشد .  به دو روش آن را می توان طبخ کرد .

 

روش اول : گوشت را با فلفل طعم دار کرده ، تابه چدنی را روی حرارت قرار دهيد.نيمی از کره را با فرچه به دو روی گوشت بماليد  .  وقتی تابه کاملا" داغ شد نيمی ديگر از کره را داخل آن قرار داده و شاتوبريان را داخل تابه انداخته اجازه دهيد تا يک طرف آن برشته شود و برگردانيد تا روی ديگر نيز پخته و برشته شود .

جهت برگرداندن گوشت از چنگال استفاده نکنيد زيرا باعث خارج شدن خونابه گوشت شده و     گوشت کمی آب می اندازد  )بهترين وسيله جهت اين کار انبرک آشپزی می باشد ).            مدت طبخ شاتوبريان مانند استيک و ژيگو بسته به نوع ذائقه متفاوت می باشد و معمولا" در 3 درجه از پختگی می توان آن را طبخ نمود.

روش دوم : طبخ شاتوبريان به روش کباب کردن ( گريل کردن ) آن روی شبکه آهنی میباشد      و به طريق ذيل انجام می گيرد .

برش گوشت فيله را مانند نوع اول انجام دهيد . حال فلفل را به گوشت ماليده و آن را طعم دار کنيد . کره يا روغن را با فرچه روی گوشت ماليده ، آن را روی شبکه آهنی قرار دهيد ، حرارت بايد کاملا" تند باشد تا گوشت آب نياندازد . ابتدا يک طرف برشته شود ، سپس روی ديگر ، و نمک را درآخر کار و پخت کامل روی آن پاشيده و در ظرفی قرار دهيد  مانند (روش اول ) سپس آن را تزئين و سرو نماييد .

 1 -خون دار يا نيمه خام 2- متوسط  3- مغز پخت يا کاملا" پخته که در نوع اول هر روی شاتوبريان تنها يک دقيقه حرارت می بيند و در نوع دوم 2 تا 3 دقِقه و نوع سوم بين 8 تا 10 دقيقه البته اين زمان بسته به نوع گوشت  ( از لحاظ جوان يا پير بودن دام ) و نوع برش ( ضخامت آن ) بستگی دارد .حا که شاتوبريان پخته شد ، آنرا در ظرفی قرار داده و روی آن کمی نمک بپاشيد و با انواع تره بار از قبيل : هويج - لوبيا سبز - سيب زمينی سرخ کرده تزئين و سرو نماييد .