دسر ژله‌اي انار

مواد لازم: آب انار: 3 ليوان، ميوه انار: يك عدد متوسط، آرد سيب‌زميني: 100 گرم، شكر:100 تا 200 گرم (ميزان شكر مورد نياز به ترشي يا شيريني انار آبگيري شده بستگي دارد)

طرز تهيه:ابتدا آب انار را صاف كرده و كنار بگذاريد. انار را نيز دانه كرده و در كاسه كوچكي بريزيد. سپس كاسه بزرگي آماده كنيد و آرد سيب‌زميني را در آن بريزيد. كم‌كم 2 ليوان آب سرد را به آن اضافه كنيد و مرتب هم بزنيد تا گلوله‌گلوله نشود. حالا اين خمير را از داخل صافي فلزي عبور داده و پس از آن روي حرارت ملايم اجاق گاز قرار دهيد و مرتب هم بزنيد تا خمير بپزد. معمولا مدت زمان لازم براي پخت اين خمير حدود 20دقيقه است.

بعد از اين مرحله ـ همين‌طور كه كاسه حاوي خمير روي اجاق گاز قرار دارد ـ آب انار را به آن اضافه كنيد و به هم‌زدن ادامه دهيد. پس از اين‌كه مواد خوب با هم مخلوط شد، شكر را اضافه كنيد. حالا زمان چشيدن است. در صورت ترش بودن، مقداري شكر به آن اضافه كنيد. سپس هم‌زدن را تا زماني ادامه دهيد كه مخلوط به لحاظ غلظت شبيه فرني شود. زمان لازم براي هم زدن حدود نيم ساعت است.

پس از طي اين مدت، شعله اجاق گاز را خاموش كنيد. حالا دسر آماده است. كافي است آن را در ظرف موردنظر بريزيد و دانه‌هاي انار را به آن اضافه كنيد. سپس ظرف را داخل يخچال بگذاريد تا ببندد. معمولا براي اين منظور 3ساعت زمان نياز است.

ماكاروني با سبزيجات

مواد لازم: ماكاروني: 400 گرم، گوشت چرخ‌كرده: 150 گرم، رب گوجه‌فرنگي: 5‌/‌1 تا 2 قاشق غذاخوري، سيب‌زميني: يك عدد متوسط، هويج: 2عدد متوسط، سير: 4 حبه، فلفل دلمه‌اي: يك عدد متوسط، پياز: 2 عدد متوسط، نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم.

طرز تهيه: هويج، فلفل دلمه‌اي، سير و پياز را به صورت نگيني خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. قبل از اين‌كه مواد كاملا سرخ شوند، گوشت را به آن اضافه كنيد و رب گوجه‌فرنگي، نمك و فلفل را نيز به آن بيفزاييد. تا اينجاي كار شبيه‌ مايه معمولي ماكاروني است با اين تفاوت كه سبزيجات دارد. در صورت تمايل مي‌توانيد قارچ را هم به مواد اضافه كنيد. وقتي مايه آماده شد، ماكاروني را مطابق معمول آبكشي كنيد و مواد آماده شده را لابه‌لاي ماكاروني بريزيد.